bok, Ja sam Ivana.


Ja sam... majka trojice dječaka, žena muškarca koji mi je najjača potpora, učiteljica i fotograf.


Ne mogu ni opisati koliko volim fotografiju... Najbolje je početi od početka. Kupili smo DSLR kada je naš prvi sin rođen 2009. godine. Tako je i počelo, uživala sam u snimanju njegovih prvih koraka, neodoljivog osmijeha... Kamera je postala nezaobilazni predmet u mojoj torbi. Fotografija mi je pomogla vidjeti detalje i primijetiti ljepotu oko sebe. Odjednom primjećujete svjetlo, boje, oblike, teksture, drveće i druge biljke - sve oko vas na neki način postaje čarobno. Izgubite se u fotografiranju, a sve vaše brige i svakodnevni stres jednostavno se rastapaju. Ono što najviše volim u posljednjih nekoliko godina (osim samog fotografiranja) je obrada fotografija...Zaista uživam u tome! Kao što sam voljela crtati cijeli svoj život. Stvarno sam sretna kad stvorim nešto novo.


Korak po korak, krajem 2013. godine pohađala sam Obrtničku školu kako bih stekla zanimanje fotografa. To je bilo zanimljivo iskustvo jer sam morala koristiti samo analognu kameru i morala sam naučiti osnove izrade fotografija u tamnoj sobi. Trenutno sam najviše uzbuđena zbog planirane sobe u našoj novoj kući za moj mali studio.


Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez ogromne potpore mog muža, a dečki su moji najveći kritičari. Od svih područja fotografije najviše me privlači fotografiranje novorođenčadi, trudnica i dječja fotografija.

Zahvale

Sanja K.

Ivana je prvenstveno predivna osoba s kojom je jednostavano komunicirati i dogovoriti se, a onda slijedi još jedno iznenađenje koje se odnosi na njezin pristup u radu s bebom. Osoba je to kojoj se usudiš odmah prepustiti malu bebu kada vidiš kako profesionalno priprema dijete istovremeno ga smirujući lakše nego novopečeni roditelji.
Nakon toga slijedi još jedno iznenađenje kada fotografije budu gotove, pa imate problem kako odabrati najbolju fotku koju biste stavili u okvir, jer su sve toliko savršene.

1 / 6
1 / 6